Волонтери та небайдужі львів'яни зібралися, 12 липня, щоб вирішити проблему котів, що опинились на вулиці. Зустріч відбулася в центрі адопції, у стінах організаторів заходу-ЛКП «Лев», повідомляє кореспондент «Вголосу».

Учасники  зустрічі обговорили питання «Розроблення методики встановлення кількості чотирилапих безхатько». На думку організаторів, це чи не найважливіший етап, адже саме після цього можна буде оцінити масштаб проблеми і чітко визначити обсяг коштів, які потрібні для її вирішення.

Близько 70% вуличних муркотунів колись були домашніми, але через різні причини опинились на вулиці. Найчастіше недобросовісні господарі дорослих кішок просто викидають новонароджених кошенят. У спільній дискусії учасники події дійшли висновку - потрібно пояснити власникам домашніх котів, що стерилізація-це нормально і зовсім не шкідливо».

Існує міф, що коти чи кішки почувають себе неповноцінними після цієї процедури. Проте це лише міф. Навпаки - у стерилізації є свої плюси, після неї тварина живе довше і менше хворіє. Саме тому ветеринари ЛКП «Лев» закликають стерилізувати своїх домашніх улюбленців.
 Директор першої комунальної ветеринарної клініки Оксана Кошак розповідає: «Безпритульні коти є частиною екосистеми Львова. На жаль, люди поки що цього не розуміють. Вони замуровують підвали своїх будинків, щоб коти не оселялися там. Хоча це прийнятне місце для перебування чотирилапих».

Нагадаємо, Львівське комунальне підприємство «Лев» – це ветеринарно-стерилізаційний центр для тварин, який займається зменшення кількості безпритульних собак та котів на вулицях Львова та прилаштовує їх до теплих домівок нових господарів.

ІА "Вголос": НОВИНИ