У Міністерстві освіти і науки України (МОН) заявили, що для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів учням знадобиться ID-картка.

Про це інформує прес-служба відомства.

Як відзначається, школярі, яким виповнилося 14 років, повинні своєчасно звернутися для оформлення ID-картки, яка є необхідною для реєстрації на ЗНО, а також для вступу на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

«Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, оскільки його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання», - йдеться у повідомлені.

У прес-службі пояснили, що подавати для реєстрації інший документ можуть лише такі категорії:

  • особи, які не мали можливості отримати паспорт в зв’язку з тим, що проживають на окупованій території та лінії зіткнення, — свідоцтво про народження;
  • іноземці та особи без громадянства — копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • особи, які звернулися за захистом в Україні, — копію довідки про звернення за захистом в Україні;
  • особи з окупованої території, які є учнями (слухачами, студентами) закладів освіти на підконтрольній Україні території, якщо
  • вони втратили документ, що посвідчує особу, і не мають можливості його відновити — довідку із закладу освіти з фотокарткою.
У МОН додали, що решта громадян України подають для реєстрації на ЗНО виключно паспорт, окрім того, учасники ЗНО мають його пред’явити для допуску до пункту тестування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ