Кандидат у Президенти України Олександра Вілкула 23 лютого влаштував у Дніпрі зустріч із виборцями. Однак на нього одного журналіста не пустили, а іншого вивели зі зали.

Про це повідомляє ОПОРА, спостерігачі якої стали свідками інциденту.

Зустріч відбулась у палаці культури «Металург». За день до того місцеве видання «Дніпроград» випустило анонс зустрічі та відрядило для висвітлення події власного кореспондента.

Перед початком зустрічі навколо будівлі була велика кількість поліцейських. Ззовні та всередині перебували представники спецпідрозділу «ТОР». Поблизу будівлі також перебували групи людей спортивної статури. Частина з них були у масках.

Деякі спостерігачі громадянської мережі ОПОРА потрапили всередину будинку культури, назвавшись і пройшовши процедуру огляду особистих речей поліцейськими. Там вони стали свідками, як охорона виводила зі зали журналіста видання «Слава нації» Олега Черненка. За його словами, йому заборонили знімати організовану зустріч. Журналіст відмовився писати заяву та пішов.

Інші спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як кореспондента видання «Дніпроград» Антона Мороза невідомі особи не пускають досередини. Журналіст показував своє посвідчення, однак йому відповідали: «Вхід за запрошеннями, місць у залі немає». Разом із журналістом не пустили спостерігачів ОПОРИ, котрі зафіксували цей інцидент. Натомість у цей же час інші журналісти могли вільно працювати на зустрічі.

Журналіст Антон Мороз звернувся до поліції зі заявою про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і попросив встановити особи охоронців. На зустріч журналіст і спостерігач ОПОРИ так і не потрапили.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ