Заради «нормандських перемовин» президент України Володимир Зеленський наблизив Україну до громадянської війни.

Підтримуючи «формулу Штайнмаєра», він визнав, що альтернативи Мінським домовленностям немає, каже в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

«За 5 років всі вже прочитали ці домовленості та розуміють, що надання особливого статусу ОРДЛО призведе до федералізації нашої країни», - каже він.

Експерт вважає, що завдяки запровадженню «формули Штайнмаєра» Росія матиме можливість контролювати Україну.

«Радикалізація суспільства зростатиме, бо є люди, що воювали чи втратили на війні рідних, а є частина, яка хоче повернути добросусідські відносини з РФ», - говорить Жданов.

Україна має визнати Росію як другу сторону конфлікту.

«У Зеленського є погана риса – він боїться назвати Росію ворогом і заявити, що на Донбасі є російські війська. Він каже »військові« і не може уточнити, чиї вони, звідки прийшли до нас. Навіть в ООН він сказав, що ми потерпаємо від російської агресії, а не »від російської військової агресії«. Сьогодні ми повинні визначити місце РФ за столом перемовин: чи вона держава, що пропонує мирні ініціативи врегулювання війни на Донбасі, як прописано в меморандумі ОБСЄ та Мінських домовленостях, чи вона держава-агресор, як прописано у нашому законодавстві. На міжнародній арені всі вважають, що у нас громадянська війна, бо РФ заявляє, що »їхтамнєт«, а ми навіть позов проти РФ подали за підтримку фінансування бойовиків», - додає він.

Як писав «Вголос», Зеленський зустрінеться зі Штайнмаєром.

ІА "Вголос": НОВИНИ