Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Вдатися до таких дій НАБУ та САП змушені через переховування підозрюваного від органу досудового розслідування та оголошення його у міжнародний розшук. Про виклик на допит його поінформовано згідно з вимогами законодавства. Відповідні публікації, як того вимагає закон, розміщені на офіційних ресурсах: в газеті «Урядовий кур’єр» та веб-сайті Бюро.

Нагадаємо, як писав «Вголос» 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) у сумі 150 тис. дол. США за винесення рішення суду в інтересах підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді Дніпровського районного суду м. Києва Миколі Чаусу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 України, складене керівником САП 10 серпня 2016 року й направлено Миколі Чаусу 11 серпня 2016 року у спосіб, передбачений вимогами ст. 135-136, 278 Кримінального процесуального кодексу України.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та  його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада  —у міжнародний розшук.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ