Про це повідомляє «Страна.ua».

Допит запланований на 10:00. Віце-президента УЄФА Григорія Суркіса і президента футбольного клубу «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса збираються допитати у справі холдингової компанії «Енергомережа».

Раніше Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на грошові рахунки холдингової компанії «Енергомережа» в розмірі понад 116 млн гривень в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів посадовими особами енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго» (60,25% акцій належить державі) при підписанні договорів про відступлення права вимоги боргу, які дозволяли «Енергомережі» стягувати на свою користь заборгованість споживачів за поставлену електроенергію.

Раніше Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на грошові рахунки холдингової компанії "Енергомережа" в розмірі понад 116 млн гривень в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів посадовими особами енергопостачальної компанії "Запоріжжяобленерго" (60,25% акцій належить державі) при підписанні договорів про відступлення права вимоги боргу, які дозволяли "Енергомереже" стягувати в свою користь заборгованість споживачів за поставлену електроенергію.

Нагадаємо, нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко розповів, як в Україні перерозподіляються фінансові потоки в інтересах президентського клану.

За його даними, ще масштабна схема Ігоря Кононенко включає виведення грошей з державних обленерго, де під його парасолькою працювала компанія «Енергомережа» братів Крючкових. Один з яких був оголошений в розшук, а напередодні на новому Rolls-Royce приїжджав до Фонду держмайна, щоб обговорити умови приватизації обленерго.

Лещенко нагадує, що в своєму інтерв'ю глава регулятора Дмитро Вовк прямо сказав, що Кононенко намагався командувати його відомством і захищати Крючкових, називаючи їх «непоганими хлопцями».

ІА "Вголос": НОВИНИ