Національне антикорупційне бюро (НАБУ) закрило одну зі справ, яке воно веде проти Олега Гладковського-Свинарчука, колишнього заступника секретаря РНБО (Рада національної безпеки і оборони) за часів президентства Порошенка. Справа стосується покупки портрета Путіна в однієї з українських художниць.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Руслан Волинець.

За його словами, НАБУ закрило одне з проваджень проти Гладковського по декларуванню недостовірної інформації.

«Мова йде про історію з укладенням договору купівлі-продажу антивоєнної художньої інсталяції» Обличчя війни «української майстрині, на якій з фронтових гільз викладена особа президента РФ. Вона була придбана моїм клієнтом з метою демонстрації іноземним партнерам обличчя справжньої причини війни на українському сході. Частина з витрачених на картину грошей була спрямована на допомогу українським військовим », - написав адвокат.

Він підкреслив, що картина не має ніякого відношення до обвинувачень, які оголошувалися Гладковському у справі корупції в Міністерстві оборони.

«Після п'яти місяців розслідування, слідством було встановлено, що Гладковський О.В. не вчиняв такого правопорушення. Зазначу, що на цьому з першого дня розслідування і протягом його проведення, наполягала сторона захисту», - додав Волинець.

Нагадаємо, скандального Гладковського застукали за розвагами у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ