Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили розслідування справи про заволодіння 346,22 млн грн ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

23 серпня 2019 року підозрюваним та їх захисникам надано матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акту та скеруванням до суду.

Йдеться про колишнього голову правління ПрАТ «ХК »Енергомережа« Дмитра Крючкова та колишнього в.о. генерального директора ВАТ »Запоріжжяобленерго« Ігоря Корніленкова.

Слідство встановило, що підозрювані організували схему, за якою споживачі замість того, аби сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику - ПАТ »Запоріжжяобленерго« (60% акцій належить державі), перераховували кошти посереднику ПрАТ »ХК «Енергомережа». А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником. Проте за наслідками такого посередництва споживачі сплатили для ПрАТ «ХК »Енергомережа« понад 196,82 млн грн, а те в свою чергу перерахувало для ПАТ »Запоріжжяобленерго" 1,7 млн грн - замість очікуваних 346,22 млн грн.

Нагадаємо, що раніше Дмитро Крючков розповів про корупційну схему, за якою державні кошти були вкрадені через «Харківобленерго».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ