Охочих серед українських політиків перефарбуватися після президентських виборів багато, бо ситуація для багатьох зараз непроста. Багато із політиків ще себе шукає у новій реальності.

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог Ярослав Макітра.

«Тривають десятки або й сотні кулуарних перемовин, аби «старі» політики могли віднайти себе у новій реальності. Люди пропонують просто фантастичні речі, аби тільки залишитись: готові поділитися фінансами і клястися у привселюдній любові – усе, що завгодно. Тільки відповіді чіткої поки не отримали», - розповів експерт.

Та додав: «В українській політиці все можливо, і в 98% тих людей, які знаходяться у парламенті, не те, що принципи відсутні, вони навіть не знають, що це таке, а знають одне: є посада і за неї треба триматися».

А новообраний Президент Володимир Зеленський, за його словами, при цьому може взяти й заявити, що нікого з тих, хто був при владі, він бачити не хоче. Тоді перефарбовування і бігання просто стануть без сенсу.

«Бо для нового Президента політично недоцільно приймати в команду старих політиків. Набирання у свої лави всіх цих політичних колобків може стати для Зеленського серйозною помилкою, яка дуже швидко зіграє з ним злий жарт. І він просто може перетворитися на того, з ким боровся, набагато швидше, ніж може уявити», - резюмував Макітра.

Більше читайте тут: «Політичні колобки: хто перебіжить до Зеленського?».

ІА "Вголос": НОВИНИ