Співробітники Служби безпеки України затримали на одержанні хабара заступника начальника головного теруправління юстиції у Чернігівській області, начальника обласної  державної виконавчої служби (ДВС) Сергія П’ятницю.

Про це пишуть Наші гроші з посиланням на Sumy.Today.

Оперативники СБУ встановили, що посадовець вимагав від підлеглих 50 % від нарахованого їм грошового заохочення. Оперативники СБУ затримали чиновника під час передачі йому 35 тис. грн керівником одного з районних підрозділів.

Карне провадження щодо Сергія П’ятниці відкрили за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі для чиновників категорії «Б»).

Раніше Сергій П’ятниця керував державною виконавчою службою міста Суми, де був фігурантом двох карних справ. Проте тоді одну з них закрили, а в іншій його дружина стала свідком. Остання справа стосується зникнення партії конфіскованих iPhone. Ці смартфони розподілялися через виконавчу службу, яку очолював П’ятниця, а один зі зниклих iPhone поліцейські знайшли у його дружини.

В декларації за 2017 рік Сергій Миколайович П’ятниця вказав, що його дружині Наталії належить житловий будинок у Сумах площею 122 кв. м. У власності дружини посадовця є взята в кредит Toyota Yaris (2015 р. в.),  сам він користується Toyota Rav4 2.0. (2011 р. в.), яка належить Світлані Миколаївні Іваненко. Жодних заощаджень сім'ї П’ятниця не задекларував.

ІА "Вголос": НОВИНИ