В управлінні інформаційного забезпечення Львівської податкової служби нагадали про те, що таксувати можуть тільки ті особи. які оформили статус ФОП.

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області систематично проводять заходи щодо контролю за дотримання суб’єктами господарювання норм законодавства.

У січні цього року в ході проведення фактичної перевірки виявлено  надання послуг таксі без державної реєстрації. 

На порушника складено протокол про адміністративні правопорушення за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для застосування адміністративних стягнень матеріали перевірки скеровано у суд для вжиття відповідних заходів в межах компетенції. 

Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Податківці нагадують платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів чи надання послуг, оскільки державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова та базова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ