Про це пише Добрий лікар.

Як виявилося, в зеленому чаї є речовини, які підвищують кількість генетичного компонента р53. За його надлишку в організмі людини істотно підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань. І поки властивості цього напою залишаються до кінця невивченими, вчені радять не зловживати ним. Навіть попри те, що він вважається найбільш корисним із усіх видів чаю.

Зокрема, зеленому чаю приписують здатність сповільнювати старіння організму. Це пов'язано з тим, що в його склад входить величезна кількість антиоксидантів. Вони здатні зв'язувати вільні радикали, сповільнюючи процес старіння і надаючи омолоджувальний ефект. А помірне вживання зеленого чаю дозволяє повернути тонус шкірі. Але, як стверджують автори дослідження, користь від вживання зеленого чаю втрачається, якщо цим напоєм зловживати.

ІА "Вголос": НОВИНИ