Президент України Володимир Зеленський вважав, що доставка медичної допомоги з Китаю на найбільшому у світі літаку Ан-225 «Мрія» надихне українців в умовах пандемії коронавірусу.

Про це повідомила журналістка Світлана Крюкова, посилаючись на дані з Офісу президента.

За її словами, президент Зеленський знав, що на борту літака буде гуманітарний, і комерційний вантаж - товар «Епіцентру».

Журналістка зауважила, що на Банковій заперечують будь-яку інформацію про корупційну змову під час доставки товару з Китаю , в тому числі і для відомої мережі гіпермаркетів.

Мовляв доставка товару «Мрією» коштувала «Епіцентру» дорожче, ніж якби вони використали для цього менш габаритний літак, проте Зеленський вважав, що з іміджевої точки зору краще буде використати саме цей літак.

Крім того, повідомляється, що в Офісі президента не знали про те, що напередодні прильоту «Мрії» «Епіцентр» виграв два тендери держпідприємства «Укргазвидобування» на поставку медичних товарів на 58 мільйонів гривень на умовах 100% передоплати, тобто цілком можливо, що держкомпанії оплатили і політ літака, і закупівлю товарів «Епіцентром».

Анонімне джерело зазначило, що в Офісі президента розберуться з цим питанням, і якщо будуть знайдені порушення, то винні понесуть відповідальність.

Як писав «Вголос», український літак «Мрія» доставить медичний вантаж з Китаю до Німеччини.

ІА "Вголос": НОВИНИ