Згідно зі змінами, які внесли на початку березня у Кримінальний кодекс України, підпалювання трави можуть трактувати як диверсію. А це під час воєнного стану карається позбавленням волі, терміном на 15 років або довічним позбавленням волі.

Учора міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у прямому ефірі телеканалу НТА на з'єднанні скайпом розповів про ситуацію у Долинському районі районі, де загинула людина під час спалювання сухостою.

«Це проблема для області, для міста, я сьогодні дав премію, хто зловить і запише відео вибачення такого палія, крім притягнення його до відповідальності отримає 10 тисяч гривень особисто моїх і в принципі сьогодні такого палія вже зловили і це такий добрий приклад як треба боротися», - зазначив Марцінків.

Сьогодні треба їхати і палити танки а не траву, це просто диверсія. Руслан Марцінків звернувся до усіх жителів України з закликом припинити палити траву, оскільки люди ітак перебувають у страху, Україна ітак горить. 

«Будемо жорстко ловити і вже ловимо і будемо притягати людей до кримінальної відповідальності. Я за суворе покарання, бо не доходить до наших людей», - пригрозив мер Івано-Франківська.

Також вже дещо делікатніше Руслан Марцінків пояснив, що зараз і без того важка і напружена ситуація, люди в страху, багато внутрішньо переміщених осіб. А ще додаткова робота спецслужбам, територіальній обороні, управлінню надзвичайних ситуацій.

«Давайте будьмо людьми, давайте виконувати те, що сьогодні просить військова, цивільна адміністрація та місцеве самоврядування», - підсумував мер Марцінків.

Читайте на сайті ІА «Вголос» сьогодні:

ІА "Вголос": НОВИНИ