Ескалація військового конфлікту Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабасі відкриває декілька перспектив для України.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав міжнародний експерт Ігор Тишкевич.

«Теоретично ситуація в Нагірному Карабасі може вплинути на ситуацію в Україні. Тому що зміниться баланс сил по регіону Великого Кавказу, баланс сил між Туреччиною та Росією. Ескалація конфлікту, звісно, зможе активізувати Туреччину на інших майданчиках, де перетинаються її інтереси з РФ – це басейн Чорного моря, підтримка кримськотатарського населення. Також це відкриває можливості для роботи української дипломатії на турецькому та азербайджанському напрямках. Крім того, слід зазначити, що сьогодні вплив Росії на регіон з кожним роком падає. І це також можливості для нової української політики», - зазначив експерт.

«Разом з тим, хочу нагадати, що існує така організація як ГУАМ. Вона так і не стала міжнародною організацією в повному розумінні цього слова. Це таке напівмертве створіння, але це Грузія, Азербайджан, Україна та Молдова. Відповідно, нинішня ситуація – це також можливість для України  вести свою гру, принаймні – спробувати реанімувати ГУАМ за підтримки тієї ж Туреччини», - додав Тишкевич.

Більше про це читайте у статті: Війна в Нагірному Карабасі: що вона означає для України

ІА "Вголос": НОВИНИ