4 липня Національна рада телебачення і радіомовлення створила робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів України у 2019 році.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Головою відповідної робочої групи члени регулятора обрали заступницю голови Нацради Уляну Фещук. Робоча група аналізуватиме інформацію, яку поширюватимуть електронні ЗМІ, пов’язану з ходом виборчої кампанії, відповідно до законів «Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» та «Про вибори народних депутатів України». Також здійснюватиметься цілодобовий моніторинг телерадіопрограм  загальнонаціональних і місцевих ЗМІ.

У рамках своєї діяльності дорадчий орган розглядатиме скарги та звернення, пов’язані з діяльністю мовників під час передвиборчої кампанії, від фізичних, юридичних осіб і представників політпартій.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення протягом 2018 року оштрафувала за невиконання мовних квот 21 радіостанцію на понад 1,7 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ