Департамент фінансів Львівської  облдержадміністрації  оприлюднив  рейтинг усіх 73 об’єднаних територіальних громад області, сформований на основі фінансових показників їх діяльності у першому півріччі цього року.

Перше місце в рейтингу зайняла  Славська ОТГ, а останнє – Стрілківська. До першої десятки за основними фінансовими показниками увійшли Славська, Львівська, Пустомитівська, Солонківська, Мурованська,Стрийська , Зимноводівська, Підберізцівська,Червоноградська, Жовтанецька територіальні громади.  У списку аутсайдерів Підкамінська, Магерівська, Добромильська,Журавненська, Стрілківська громади

До уваги бралися такі показники їх діяльності – податки та платежі, загальні видатки, видатки на утримання апарату управління, видатки розвитку загалом і з розрахунку на одного мешканця, а також рівень дотаційності бюджетів.

Окрім того, як зазначив директор департаменту фінансів Олег Демків, у бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Станом на 1 липня заборгованість становить понад 150 млн гривень.

Ознайомитись детальніше з рейтингом можна за посиланням

Нагадаємо, що за підсумками першого кварталу цього року  лідерами списку  були Червоноградська, Львівська та Славська  територіальні громади.

ІА "Вголос": НОВИНИ