Президент львівського футбольного клубу «Рух» Григорій Козловський розповів про концепцію грандіозного інфраструктурного будівництва біля Львова – спорудження унікальної  футбольної академії у Винниках.

Про це він сказав 20 квітня на каналі Вацко Live у Youtube.

Зазначимо Ведучий телепрограми “Профутбол” Ігор Циганик запустив челендж на підтримку будівництва футбольної академії “Руху” та закликав до акції долучитися й інших.

Козловський зізнався, що  клубі не хотіли афішувати усі нюанси будівництва зараз, а мали конкретний план і дату презентації. Проте у процес втрутилися інші люди.

Відтак президент «Руху» уточнив: «Ми будуємо гірськолижну трасу на території академії довжиною 550 м.  Вже готові 6 полів. Поля – найсучасніші».

І наголосив: «Завтра у нас на сайті буде презентація академії. Не ображаючи «Шахтар» чи «Динамо», думаю, що ті дві бази разом не рівняються до того, що ми будуємо. І це не проект, це вже стадія бетонних робіт».

При цьому президент «жовто-чорних» розповів, що «Рух» вже тренувався цього року на полях академії, і - як результат – жодної травми у гравців.

«Наша академія буде найкращою в Україні. До кінця наступного року спорудження та оснащення академії планують завершити», - уточнив Козловський.

Також він додав: «Ми проїхали 32 академії Європи. От у збірній Хорватії – 95% - випускники академії «Динамо» Загреб. І я мрію, що колись в Україні хоча б 70% випускників грали з нашої академії».

Григорій Козловський при цьому каже: футболістам, зокрема юним створять усі умови для розвитку та вибору свого майбутнього.

«Ми людям даватимемо шанс. Я хочу, щоб футболісти їхали в Європу, у топові чемпіонати. Це і ім’я нашому клубу підніме. І ще: велика частина філософії клубу полягатиме у тому, що ми багато час приділятимемо навчанню та вихованню гравців», - резюмував президент «Руху».

Як писав «Вголос», на території м. Винники, що поблизу Львова, триває зведення унікальної в Україні Академії футболу – масштабного соціального проекту, що має на меті популяризацію спорту серед дорослих та дітей.

Загалом у Винниках зведуть 8 футбольних полів зі штучним і трав’яним покриттям, там же будуть спальні будинки, сучасний басейн та спортивно-реабілітаційний центр.

Президент футбольного клубу “Рух” та керівник Академії футболу Григорій Козловський раніше запевнив усіх, що відпочинкову зону у Винниках не лише збережуть, але й збільшать. А всі винниківчани матимуть безперешкодний доступ до сучасної і комфортної зони відпочинку.

Також Григорій Козловський розповів, на якому стадіоні може грати команда, якщо вийде у Прем’єр-лігу, а також розсекретив плани щодо спорудження нової унікальної арени для домашніх ігор «жовто-чорних».

Зазначимо, домашні поєдинки львівська команда проводить на стадіоні «Скіф».

Щодо арени, на якій могла б грати команда, якщо підвищиться у класі, Козловський уточнив: «Є багато варіантів. Ми розглядаємо як основний варіант все-таки «Львів Арену». Як буде – не знаю. «Україну» і «Скіф» теж розглядаємо».

При цьому зізнався: «У нас є мрія – збудувати свою арену. Арену, яка буде у Львові у дуже хорошому місці. Це казкове місце – Парк культури. Мрія – зробити там домашню арену «Руху».

До слова, у межах Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові розташований стадіон «Юність».

«Цього року вже виділили 23 мільйони. Думаю, за два роки там можна зробити божевільну домашню арену. Хочемо зробити з дуже якісним штучним покриттям, де можна грати матчі Ліги чемпіонів», - резюмував президент «Руху».

ІА "Вголос": НОВИНИ