На віддаленому тихоокеанському острові в країні Ніуе помер відомий качур Тревор.

Він був місцевою знаменитістю. Крім того, це була єдина птаха свого виду в Ніуе — невеликій острівній державі в Тихому океані, яка має населення у півтори тисячі осіб і перебуває у вільній асоціації з Новою Зеландією, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Своє коротке життя Тревор провів у калюжі на дорозі, де про нього регулярно дбали місцеві жителі.

«Він з'явився в Ніуе у січні минулого року після великого шторму, ми думаємо, що він прилетів або його принесло сюди», — сказав голова торгової палати Ніуе Рай Фіндлей.

Достеменно невідомо, як Тревор опинився на острові, проте місцеві жителі припускають, що він прибув або з Нової Зеландії або з іншого тихоокеанського острова. Оселився качур у калюжі, оскільки в країні немає струмків або озер.

Калюжу Тревора регулярно навідували зацікавлені місцеві жителі і навіть пожежна бригада острова, яка наповнювала калюжу водою, якщо її рівень ставав занадто низьким.

Декотрі місцеві жителі пропонували завезти на острів іншу качку, яка могла б стати подругою для Тревора, але калюжа, в якій він жив, була достатньою лише для однієї птахи. Однак Тревор заприятелював із півнем, куркою і векою — пташкою, яка водиться лише на Ніуе. Всі вони жили біля калюжі.

ІА "Вголос": НОВИНИ