Про це йшла мова під час засідання комісії, – передає власкор «Вголосу».

За словами в.о. директора санаторію Руслани Дибель, кошти потрібні санаторію «Лісова пісня» для того, аби провести ремонт опалювальної системи.

На засідання комісії облради в.о. директора підготувала пропозиції щодо розвитку санаторію. Окрім ремонту опалювальної системи, в найближчій перспективі планують зробити капітальний ремонт житлового фонду, а саме корпусу №2. Реконструкція відбуватиметься у відділі маркетингу та в лікувальному корпусі №4.  Є наміри урізноманітнити харчування. У планах оздоровниці – зариблення озера Пісочне.

За інформацією керівника санаторію, є далекоглядніші плани  розвитку. Зокрема, планують завершити біохімічне та клінічне дослідження мінеральної води та побудувати бювет для її прийому. Наразі вивчаються можливості для розливу і пакування води з комерційною метою. Працюватимуть над ремонтом інших корпусів та запровадженням альтернативного опалення. Йдеться про сонячні батареї та встановлення міні-котелень. Адміністрація закладу має намір подбати й про розширення сфери дозвілля для відпочивальників, в тому числі і збудувати басейн.

Руслана Дибель розповідає, що справи в санаторії поліпшилися в порівнянні з минулим роком. Зараз там відпочиває 430 людей, з них 10% придбали комерційні путівки. Водночас, в.о. директора закликає депутатів допомогти комунальному санаторію впевненіше стати на ноги, бо самостійно  реалізувати дорогі інфраструктурні проекти найстарішій оздровниці краю з радянською забудовою буде не під силу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ