Про це інформує прес-служба поліції Києва.

Також зазначається, що знайдений під час огляду прилеглої території наплічник, імовірно, належить правопорушникам.

«Було обстежено територію, знайдено дві пляшки нерозбитих, в яких ймовірно знаходиться запалювальна суміш, також знайдено поруч рюкзак, ймовірно нападників», — розповів начальник ГУНП у м. Києві Андрій Крищенко.

Він зазначив, що спершу була інформація про двох нападників, але провівши первинний аналіз із камер відео спостереження, правоохоронці можуть підтвердити, що зловмисників було щонайменше четверо.

У зв'язку з нападом на Андріївську церкву, у двері якої невідомі кинули «коктейль Молотова», відкрили кримінальні провадження за двома статтями.

«Слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України», — розповів генерал.

У поліції наголошують, що за вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше “Вголос” повідомляв, що сьогодні, 15 листопада, вранці двоє невідомих молодиків намагалися підпалити один із входів до Андріївської церкви, кидаючи пляшки зі запалювальною сумішшю.

В УПЦ КП вважають, що до нападу причетна Москва. А його метою є спроба налякати представників Константинополя, якому храм передали в користування.

ІА "Вголос": НОВИНИ