Україна депортувала до Азербайджану опозиційного азербайджанського блогера Ельвіна Ісаєва.

Про це йдеться у пресрелізі Державної міграційної служби Азербайджану, повідомляє "Європейська правда«.

»Громадянин Азербайджанської Республіки Ісаєв Ельвін Ільтихам оглу, 1980 року народження, 12 грудня 2019 року був депортований з України в Азербайджан за порушення міграційного законодавства України« - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що Ісаєва помістили в слідчий ізолятор №1 Пенітенціарної служби Азербайджану.

Раніше ЗМІ повідомляли про загадкове зникнення азербайджанського активіста.

Ісаєв приїхав до Києва в кінці вересня 2019 року із Російської Федерації, де проживав тривалий час. У серпні 2019 року російська поліція раптово затримала Ісаєва. Після судових розглядів його російський паспорт визнали »незаконно виданим" і вилучили.  Самого ж блогера відправили в центр тимчасового утримання іноземців для подальшої екстрадиції в Азербайджан.

Ісаєва було звільнено завдяки екстреному втручанню Європейського суду з прав людини, який заборонив його видачу Азербайджану. Після цього активіст виїхав до України.

Ісаєв гостро критикував президента Азербайджану Ільхама Алієва, називав його диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані.

Депортація активіста відбувається на фоні запланованого найближчими тижнями візиту президента Зеленського до Азербайджану.

Нагадаємо, Зеленський шукає нових контактів з Трампом.

ІА "Вголос": НОВИНИ