Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі ВАСУ, позовну заяву подали до суду 5 травня, у зв’язку з вихідними днями 10 травня позов розподілений на суддю.

«Зараз вирішується питання про відкриття провадження у справі. Відповідно до кодексу, це питання вирішуватиметься протягом трьох днів, – повідомили у суді.

Адвокат Артеменка Леонід Сиваков повідомив виданню «Українські новини» про звернення до суду з проханням визнати незаконним і скасувати указ президента про припинення українського громадянства Артеменка.

Нагадаємо, як писав «Вголос», Державна міграційна служба підтвердила законність припинення президентом Петром Порошенком українського громадянства народного депутата Верховної Ради Андрія Артеменка.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив громадянства нардепа Андрія Артеменка та екс-заступника міністра економіки Олександра Боровика.

Відповідний указ датований 29 квітня. Окрім скандального парламентаря та екс-радника колишнього глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі українського громадянства позбавили ще трьох осіб – Дениса Новгородського, Оксану Нусс та Лілію Юзич.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ