Відтак, Андрій Іллєнко закликав керівництво Ради якнайшвидше поставити цей документ на голосування. Націоналіст наголосив, що депутати, які будуть відсутні у день розгляду цієї ініціятиви або голосуватимуть проти, врешті понесуть відповідальність перед своїм виборцем.

«Нехай кожен українець побачить, хто у виборчій програмі брехав, а хто відповідає за свої слова. Те ж саме стосується нового закону про парламентські вибори: депутати, згідно з Коаліційною угодою, взяли на себе зобов’язання розв’язати цю проблему ще у першому кварталі роботи цього скликання. Однак віз і нині там. Зміни закону про вибори – це ключова можливість отримати у майбутньому якісніший депутатський корпус. Закликаю якнайшвидше затвердити новий закон про парламентські вибори, де буде скасовано мажоритарну систему і будуть запроваджені відкриті списки», – зазначив Андрій Іллєнко.

«Свободівець» також додав, що у чинного складу Верховної Ради України є багато зобов’язань перед громадянами, однак якщо не буде розв’язано проблему легітимности чинного скликання (бо й донині незрозуміло, чи узагалі існує коаліція і хто до неї входить) – такий парламент остаточно втратить сенс до існування.

ІА "Вголос": НОВИНИ