Народний депутат від партії «Слуга народу» й член делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Олександр Мережко, заявив, що висунув свою кандидатуру на посаду президента ПАРЄ.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Щиро вдячний своїм колегам за підтримку мого рішення висунути свою кандидатуру на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи», – написав Мережко.

За словами нардепа, його програма складається з трьох головних пунктів:

  1. відновлення демократії всередині ПАРЄ, тобто антидемократичну систему виборів президента, яка є зараз, і яка є, по суті, виборами без виборів, треба замінити на справжні конкурентні вибори. У цьому плані ПАРЄ має бути взірцем демократичних виборів.
  2. всередині ПАРЄ необхідно рішуче позбутися будь-якого російського чи проросійського впливу. Треба ці зміни зробити невідворотними і не допустити повернення до політики «діалогу» з Росією.
  3. ПАРЄ має розширити систему захисту прав людини. Треба активно протидіяти системним порушенням прав людини і злочинам проти прав людини, які скоюють країни, що не є членами Ради Європи, але які мають наслідки в країнах членах Ради Європи. 

Читайте також:

Вселенський Патріарх зустрівся з Петром Порошенком і привітав українців з Різдвом Христовим

Україна ввела санкції проти російських артистів: хто потрапив до переліку

Стала відома дата наступного «Рамштайну»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ