Народний депутат України від ВО «Свобода» Оксана Савчук зареєструвала в парламенті законопроєкт «Про мораторій на розміщення таборів біженців на території України».

Про це повідомив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок у соціальній мережі.

«Ситуація надзвичайно серйозна та небезпечна. Використовуючи теперішні події на польсько-білоруському кордоні як відволікаючий маневр, головний удар Путін спрямує по Україні, на кордонах з якою вже концентрує свої війська. І тоді мігранти з території Білорусі стануть інструментом московської окупації з півночі, як так звані «зелені чоловічки» у 2014 році в Криму», - написав він.

Вони закликають парламент якнайшвидше проголосувати за це законопроєкт, адже це стосується національної безпеки України.

«Завданням цього Закону є захист національної безпеки України, інтересів територіальних громад та внутрішньо переміщених осіб від загрози розміщення пунктів тимчасового розміщення біженців на території України», - підсумував Тягнибок.

Нагадаємо, з метою захисту державного кордону України бригада швидкого реагування Національної гвардії України вирушила на західний кордон, аби тримати під контролем ситуацію з мігрантами.

Згодом, Лукашенко сказав, що хоче легітимності в обмін на зупинення міграційної кризи. 

Потім, стало відомо, що нелегальні мігранти, які перебували біля прикордонного переходу «Брузги» на польсько-білоруському кордоні, почали покидати свій табір.

ІА "Вголос": НОВИНИ