Народний депутат Юрій Камельчук вийшов з партії «Слуга Народу».

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Свій вчинок він аргументував незгодою з рішенням керівництва партії «Слуга Народу», яке підтримало рішення Верховної Ради про перейменування в рамках деколонізації 328 населених пунктів в Україні. Серед них депутати проголосували за зміну назви Червонограда — на Шептицький. Це найбільше не сподобалося Юрію Камельчуку, який 2019 року балотувався у Верховну Раду по 124-му Червоноградському виборчому округу.

Він заявив, що не можна говорити про те, що «Червоноград був оплотом радянщини» і що місто навпаки було джерелом протестних настроїв та енергії змін. За словами Камельчука процес обговорення зміни назви з самого початку проходив з порушеннями «основ Конституції та людської логіки».

«Сьогодні, 19.09.2024, Верховна Рада України, всупереч волі громади, змінила назву Червоноград на Шептицький. Сьогодні, на мою думку, відбувся Акт дерадянізації через коліно. Я не голосував за цю колгоспну постанову. Мої прохання до голови ВР та голів фракцій щодо виступу були відкинуті. Моє звернення безпосередньо перед виступом було проігноровано», — заявив народний депутат.

Він заявив, що не може погодитися з подібним ставленням керівництва партії «Слуга Народу» і тому виходить з її лав.

«Заява уже написана і надіслана. Також складаю з себе повноваження члена ради Львівської обласної партійної організації »Слуга Народу", — зазначив Юрій Камельчук.

Водночас він повідомив, що залишається членом фракції СН у парламенті.

ІА "Вголос": НОВИНИ