Член Української галицької партії, народний депутат України від «Голосу» Наталія Піпа впродовж останніх двох місяців активно взялася за проведення протестних акцій у Львові. Депутатка почала блокувати будівництво Академії футболу та дитячо-юнацького спортивного табору у Винниках, яке триває більше двох років.

За словами самої Піпи, протести вона почала саме тепер, коли будівництво майже дійшло до завершення, неспроста. А через те, що її, мовляв, аж тепер попросила громада Львова.

"Я не проти такого важливого об'єкту, як футбольна академія, підтримую розвиток спорту і розвиток спортивної інфраструктури. Але я відстоюю інтереси львів'ян, які повинні мати доступ до озера та збережений ліс. Це ключова точка болю і це причина, чому я займаюся цією справою. Мені шкода, що громада мусила звертатися з цією проблемою до народного депутата. Але це мій округ і я не можу не реагувати. Я підтримую громаду", - зазначила Піпа у своєму «Фейсбуці».

Під час одного з таких протестів, організованих Піпою, журналісти телеканалу НТА намагалися з'ясувати у депутатки: ким є ті люди, інтереси яких вона так раптово почала відстоювати? Тоді Піпа не відповіла на запитання і втекла від телекамери.

Пізніше ж з'ясувалося, що фактично всі громадяни, які разом з депутаткою займаються блокуванням будівництва у Винниках — або її помічники, або члени її політичної сили.

Так, наприклад, Наталія Підлісна-Мацелюх (жінка з дитиною на руках на фото нижче), яка стала найактивнішою протестувальницею із Винників, виявилася членом «Української галицької партії».

Так звана «громадська активістка» Анна Филистин, яка задля блокування будівництва проекту організувала спеціальну зустріч чиновників у Львівській ОДА, виявилася помічницею нардепа Піпи (згідно з даними сайту Верховної Ради України).

А от нібито «обурені мешканці Винників», які у соцмережах висловлювали Піпі шалену підтримку —  Halyna ChesanukIrena Boychuk та Надія Мориквас, виявилися мешканцями інших районів Львова. Як вдалося з’ясувати, Галина Чесанюк (вона ж — Галина Париняк) проживає на вул. Крушельницької (центр Львова, Галицький р-н), Ірина Бойчук — на вул. Золота (Шевченківський р-н), а Надія Мориквас —на вул. Сяйво (Левандівка, Залізничний р-н). PS: після публікації цієї інформації родичі Надії Мориквас повідомиои «Вголосу», що вона дійсно проживала на вул. Сяйво у Залізничному районі Львова, втім 10 років тому переїхала до Винників й нині абсолютно щиро бореться проти спорудження спортивної академії у Винниківському лісі.

Крім того, мешканцям Львова у соцмережі «Фейсбук» почала з'являтися реклама дописів Піпи:

 

Тим часом у суботу, 2 травня, поблизу Винниківського озера зібрався справжній пікет. Близько двох десятків людей зібралися на розмову із меценатом проекту, депутатом Львівської міськради Григорієм Козловським. Винниківчани висловили Козловському свої побоювання щодо будівництва та в результаті дійшли із ним згоди. Піпа на цю зустріч приїхала аж наприкінці, втім до людей так і не вийшла – побачивши Козловського, почала тікати.

Чим спричинені такі дивні дії депутатки та що насправді Козловський будує у Винниках, спробували з'ясувати журналісти «Народного толк-шоу». Програму, яка вийшла в ефір у вівторок, 5 травня, повністю присвятили винятково цій темі. До участі запросили відомих футболістів, депутатів Львівської міської ради, спортивних оглядачів, а також самих фігурантів скандалу - Григорія Козловського та Наталію Піпу. Остання від участі в шоу відмовилась, заявивши, що не має для цього часу.

Наразі законність будівництва спортивного табору на вимогу Піпи додатково перевіряє прокуратура. Про результати перевірки прокурор Львівської області Ірина Діденко обіцяла прозвітувати публічно. Схоже, це і розтавить всі крапки над "і" у сканадлі, який так раптово спалахнув у Львові перед черговими місцевими виборами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ