Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка та Микола Княжицький під час робочої поїздки на Львівщину передали чергову партію захисних засобів, придбаних коштом Фонду Порошенка та компанії «РОШЕН», лікарням регіону.

“Фонд Порошенка та “Європейська солідарність” давно займаються благодійністю і надають костюми лікарям, які працюють з хворими на коронавірус. У Львові ми вже передали засоби захисту багатьом медичним закладам. Спочатку ми привозили професійні китайські костюми, вони дуже хороші. Але сталося так, що росіяни викупили в Китаї все, що можна було придбати. Костюми, які ми передали сьогодні з Південної Кореї. Вони відрізняються від багатьох інших тим, що в них справжні сертифікати якості, вони дійсно захищають лікарів. І найголовніше — вони дихають, тож медик може працювати у такому костюмі кілька годин поспіль та не відчувати дискомфорт” - сказав Микола Княжицький.

Олег Синютка зазначив, що у зв'язку з аномально високою захворюваністю медиків та неспроможністю влади повністю забезпечити їх усім необхідним, ситуацію у країні рятують небайдужі волонтери та благодійники.

“Ця допомога — це лише маленька краплинка того, що мала б робити українська держава. Але, на жаль, замість забезпечення лікарень засобами захисту, президент Зеленський зустрічає комерційні вантажі для великих супермаркетів. Мені би дуже хотілося, щоб українська влада сьогодні брала приклад з тих людей, які надають благодійну допомогу і захищають наших лікарів. Це надзвичайно важливо!” - підкреслив Синютка.

Нагадаємо, що раніше народні депутати від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький та Олег Синютка передали від Фонду Порошенка на Львівщину першу велику партію професійних захисних костюмів для медичного персоналу. Також Львівська міська клінічна лікарня №8 отримала від депутатів “ЄС” та Фонду апарат штучної вентиляції легень, а Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи — партію реанімаційного обладнання та медичної апаратури.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ