Депутати підкреслили, що корупційні схеми часів минулого уряду продовжують діяти дотепер.

«Нещодавно міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що влада не контролює Адміністрацію морських портів України, мовляв, там відбувається вакханалія, а «смотрящі» збирають данину з бізнесу. Більше того, колишній заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер заявив, що до цього має причетність представник коаліції, нардеп від «Народного фронту» Сергій Фаєрмарк, який начебто «обклав даниною» морські порти України. Ясна річ, що внаслідок цього держава зазнає величезних збитків. На жаль, після того, як уряд очолив Володимир Гройсман, нічого не змінилося. Нещодавно відбувся тендер на виконання днопоглиблювальних робіт і перемогла фірма, до якої причетний Фаєрмарк, хоча вона запропонувала найгірші умови. Вважаю, що мала місце злочинна змова, а влада жодним чином на це не реагує», – зазначив Михайло Головко.

Олег Осуховський нагадав, що вже неодноразово звертався до відповідних органів щодо корупції в морських портах України: 

«Я наполягав і наполягаю на скасуванні Кабінетом Міністрів виданого ще 2013 року наказу про так звані портові збори. Унаслідок цього держава зазнає збитків на 300 мільйонів гривень. Але до цього часу документ не скасовано. Хочу нагадати також про оборудку з буксиром «Гермес», у будівництво якого держава вклала 182 мільйони гривень, а продали його всього за 10 мільйонів, тобто за ціною брухту».

Народні депутати заявили, що вчергове звертаються до уряду та правоохоронних органів з вимогою  усунути корупцію в морських портах. Свободівці вимагають навести лад в Адміністрації морських портів України, щоби галузь нарешті запрацювала прозоро й наповнювала б’юджет держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ