Про це він повідомив сьогодні під час круглого столу «Вибір Галичини», присвяченого підсумкам голосування до Верховної Ради, інформує кореспондент «Вголосу».

«Ми проаналізували передвиборчі програми всіх кандидатів у народні депутати від Галичини і дійшли висновку, що жоден з них не мислить категоріями регіону. Всі політики –  будь-то районного чи обласного масштабу – повернуті обличчям до Києва. Вони чітко знають, як треба реформувати економіку країни, як посилити армію, проте не знають як покращити життя на місцях», – наголосив Володимир Павлів.

За його словами, лише двоє з кандидатів мають більш-менш конкретну програму щодо місцевого розвитку, решта – дають розмиті обіцянки щодо ремонту доріг і створенням нових робочих місць.

Шукаючи відповідь на запитання, як змінити ситуацію у подальшому і примусити народних обранців мислити категоріями регіону, голова правління пригадав європейський досвід, де переважна більшість країн використовує столицю лише умовно – для підписання документів.

«Нараз побудова нашої держави починається з Києва. А якщо ми обрали шлях до Європи, то треба розвиватися в двох консолідованих напрямках: як зі столиці, так і з регіонів. Зокрема, у Польщі велику увагу приділяють саме розвитку регіонів, які отримують величезну фінансову допомогу з Євросоюзу. Грубо кажучи, використовують столицю досить умовно, тобто для підписання документів», – підкреслив фахівець.

На думку Володимира Павліва, народним обранцям треба використовувати сильні сторони Галичини, які вона успадкувала від власного європейського минулого. Задля цього потрібно пригадати свою ідентичність і запропонувати Україні свій регіон в ролі лідеру, який бере на себе відповідальність за нові ініціативи.

ІА "Вголос": НОВИНИ