У суботу, 25 травня, Церква східного обряду сьогодні вшановує пам’ять святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського. Про це повідомляє «Укрінформ». Якщо на Епіфана було жарко, то й літо мало бути спекотним.

А в далекій і вельми цікавій латиноамериканській країні Перу святкують День клоуна. Це відбувається по всій країні, але найбільш велелюдні, найяскравіші події проходять у Лімі. Тисячі клоунів в яскравих вбраннях дефілюють вулицями перуанської столиці. Жарти, конкурси, фокуси, сміх — усюди панують веселощі та доброзичлива атмосфера.

Діти цього дня отримують з рук клоунів цукерки. Святкова хода закінчується на площі перед будівлею Конгресу — представники однієї з найдавніших професій намагаються таким чином привернути увагу можновладців до своєї праці, а також вимагають надати святу офіційний статус.

У Німеччині сьогодні — свято полуниці, одного зі символів літа, улюбленої ягоди дітей і дорослих. Полуниця містить вітамін С, фолієву кислоту, клітковину, йод, сахарозу та фруктозу. Полуницю, яка містить багато фруктози, можуть вживати навіть хворі на діабет. А ось хворим на виразку шлунку і гастрит ліпше цю ягоду не їсти. Правда, в Україні поласувати полуницею вдається не всім — погода не сприяє дозріванню цієї ягоди.

Іменинники сьогодні — Герман, Петро та Семен.

Добрий, гарний 21-й місячний день! Його символи — Сонце та храм. Потрібно залучати творче мислення, креативність і сміливо рухатися вперед. Жодних озирань назад і деструктивних рефлексій. Пригадуєте, що сталося з дружиною Лота? Нещасна жінка озирнулася на рідний дім й її одразу перетворили на соляний стовп. Місячна енергетика в цей період — надзвичайно потужна і може допомогти зрушити з місця чимало задавнених «важких» справ. День надзвичайно вдалий для всіх позитивно налаштованих людей. Про сни, так само як і про усамітнення, забудьте. Ідеальний час для відпочинку!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був 1909 року — +2,6 °С, а найтеплішим — 2007-го — +30,7 °С.

Як повідомляв «Вголос», зливи в Україні сьогодні не припиняться.

ІА "Вголос": НОВИНИ