Погода в листопаді в Україні буде по-зимовому холодною, з морозами та снігом.

Про це "Сегодня« розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За його прогнозом, початок і кінець листопада виявляться більше осінніми, ніж зимовими: буде холодно, дощитиме, але температура утримається плюсовою. А ось з 12-13-го по 21-22 листопада очікуються морози, вночі навіть до 9-11 градусів нижче нуля, вдень мінус 3-5 градусів.

Він розповів, що до 10 листопада на більшій частині України очікуються плюсові температури, вдень 5-8 градусів, 3-4 листопада може бути навіть до +11 в залежності від регіону, на півдні тепліше, на півночі і сході холодніше. А з 11 листопада буде різке похолодання, і на 22 будуть мінусові температури, найнижчі - 16-17 листопада, може бути навіть 9-11 морозу, але в основному 4-6 градусів морозу. З 22 числа знову очікується повернення до плюсової температури і до кінця місяця морозів не буде, але прохолодно - 2-4 градуси тепла. А 30 листопада - близько нуля. Трохи тепліше на півдні - там морози протримаються всього три-чотири дні в середині місяця. Та й в інші дні погода на півдні буде на 3-4 градуси теплішою, ніж в більш північних регіонах.

За його словами, 7-8 листопада в Україні очікується сильний дощ, 12-13 - перший невеликий сніг з дощем, який повинен захопити і Київ. У поєднанні з мінусовою температурою це означає ожеледь на вулицях і дорогах. Третій циклон прийде до нас в кінці листопада. Рясні дощі пройдуть 27-28 листопада і викличуть зниження температури до нуля градусів.

Як писав »Вголос", в Україні очікується, що дощ, сніг і сонце змінюватимуть один одного протягом усього періоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ