Якщо у нас будуть «окремі території», на які не поширюватиметься суверенітет України, то це буде прецедент для інших територій у тому плані, що, виявиться: можна захоплювати інші території і нав’язувати їх окремішність.

Про це «Вголосу» розповів  політолог Валерій Димов.

«Та й що тоді: Україна буде у межах Києва? Тому це просто буде кінець суверенітету нашої держави – а це мета Путіна», - зазначив він.

І додав: «Відтак, не варто забувати: федералізація призведе до зникнення чи знищення унітарної Української держави. І це концепт Путіна і Росії та її шовіністичної, агресивної 350–річної політики щодо України. І, як вчить історія, будь-які домовленості з Росією призводили до того, що нашу країну просто позбавляли суверенітету, а тих, хто це підписував, згодом виселяли, або знищували».

Тому, за словами Димова, питання може бути не так в устрої, як у тому, що нам нав’язують обмеження суверенітету. При цьому завтра нам скажуть: ви не підете у Європу, потім – приєднуйтесь до нас, а далі будуть підприємства вивозити частинами, як вони це роблять на окупованій частині Донбасу.

«Згодом ми будемо змушені постачати воду в Крим окупантам, а вони там зброю розміщуватимуть, а наші поля на півдні натомість пересихатимуть, бо там не вистачатиме дніпровської води. При цьому порядок денний у нас формуватиме «п’ята колона». Тут можна багато апокаліптичних сценаріїв малювати, але головне – що нас просто позбавлять права управляти даною нам Богом територією. І якщо Зеленський цього не розуміє, то саме час згадати приказку – дурний заєць у лісі той, який хоче сподобатись вовкові», - резюмував політолог.

Більше читайте тут: «Чи може Україна перетворитися «на тисячу хуторів»?».

ІА "Вголос": НОВИНИ