Виведений на орбіту американський вантажний космічний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX в неділю успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Про це повідомляється на офіційному сайті НАСА.

Стикування сталася вчора о 14:47 за київським часом.

«Cargo Dragon пристикувалася до американського сегменту станції – модуля Harmony. Корабель, що перед цим зблизився з МКС, був захоплений за допомогою 17-метрової руки-маніпулятора Canadarm-2, якою керував італійський астронавт Лука Пармітано», – йдеться в повідомленні.

Подальша підводка «вантажівки» дистанційною рукою-маніпулятором до МКС і сам процес приєднання його до американського сегменту станції – модуля Harmony здійснювався за командами з Центру управління польотами НАСА в Х'юстоні.

Cargo Dragon доставив на МКС близько 2,5 тонн продовольства, а також обладнання і матеріалів для проведення 38 наукових експериментів екіпажем станції.

19-й за рахунком вантажний космічний корабель Cargo Dragon вивела на орбіту Землі ракета-носій Falcon 9 в минулий четвер в рамках комерційного контракту між НАСА та компанією SpaceX з постачання МКС.

Запуск був здійснений з 40-го стартового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Раніше стало відомо, що ракета SpaceX доправить на Міжнародну космічну станцію генетично модифікованих мишей в рамках наукового проекту, що досліджуватиме втрату м’язів та кісток в умовах низької сили тяжіння.

ІА "Вголос": НОВИНИ