Олег Синютка заявив: не вірить у те, що справу вбивства В'ячеслава Чорновола розкриють за нинішньої влади, оскільки нинішні високопосадовці бояться визнати свою роль у справі вагнерівців.

Протягом останніх сотні років триває боротьба Москви за Україну. За цей час відбулись вбивства Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Лева Ребета, Степана Бандери, В’ячеслава Чорновола. Усі ці замовлення були зроблені з Кремля. Зараз влада знову пропускає російських агентів на вагомі державні посади.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA заявив народний депутат України (ЄС) Олег Синютка.

“Якщо б Сташинський не перейшов на Захід і не відкрився як таємний агент Кремля, ми б до сьогодні не змогли б розставити усі крапки над “і” у вбивствах Степана Бандери та Лева Ребета”, – зауважив Синютка.

Тож, говорячи про вбивство В'ячеслава Чорновола, він підкреслив: переконаний, що кінці цієї справи заховані у Кремлі.

“За 30 років Незалежності ми маємо різноманітні служби, нашпиговані російськими агентами. Пік цього був у 2013 році, коли Кремль дав команду на пряме повернення України в лоно Росії…З 2014-го почалось очищення України. Але два останні роки ми знову бачимо повернення російських шпигунів під різноманітними соусами в українські служби. Чи вірю я сьогодні, що ця справа буде відкрита? Ні. Тому що, якщо на сьогодні ця влада боїться зізнатись у державній зраді у справі Вагнера, про які можна говорити повернення до речей, що відбувались понад 20 років тому?”, – заявив Синютка.

У свою чергу присутній у студії представник фракції “Слуга народу” народний депутат України Святослав Юраш назвав згадку про справу вагнерівців у такому контексті  “насаджуванням сови на глобус”.

“Це ТСК, на яке ви всіх собак спускаєте, там наступні питання. По Іловайську, по Медведчуку і так далі, по тих людях, які в недавні часи займалися одним, а говорили інше. Я дуже радий, що є суспільний ззапит щодо розкопування справ, які чиновники порушували протягом всієї на9шої незалежності. Наше завдання продовжувати цей шлях, не зациклюватись на одному питанні і дивитися далі”, – наголосив Святослав Юраш.

Нагадаємо, днями ексзаступник генпрокурора Микола Голомша заявив, що свого часу слідча група, яку він курував, з’ясувала, лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл помер не внаслідок ДТП. Його добили чотирма ударами кастету в потилицю.

Однак, в офісі нинішнього генпрокурора повідомили: версію про умисне вбивство лідера “Народного руху” В’ячеслава Чорновола перевіряє слідство, однак даних про “удари кастетом” в матеріалах немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ