На території Донецької та Луганської областей українські захисники за минулу добу відбили шість атак ворога, знищили чотири танки, п’ять одиниць броньованої, двадцять шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 6:00, 12 квітня, оприлюднив Генштаб ЗСУ.

“Розпочалася сорок восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ворог намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях російської федерації, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми, що знаходяться у безпосередній близькості до східних кордонів України”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Генштабі, російські окупанти, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові.  На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. 

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. 

На Сіверському напрямку окупанти передислоковують  підрозділи до визначених районів у Бєлгородській та Воронезькій областях.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. 

“На Донецькому і Таврійському напрямках противник веде бойові дії та утримує визначені рубежі силами зі складу Південного військового округу. 

Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ”, – інформують військові.

Також зазначається, що ймовірно, противник намагатиметься взяти під контроль Маріуполь, оволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове.

Загарбники не полишають спроб закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області.

“В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів.

Зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння”, – пишуть у Генштабі.

На території Донецької та Луганської областей наші воїни за минулу добу відбили шість атак ворога, знищили чотири танки, п’ять одиниць броньованої, двадцять шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Повітряні Сили Збройних Сил України за добу 11 квітня знищили сім повітряних цілей: один літак, два вертольоти та чотири безпілотних літальних апарати.

ІА "Вголос": НОВИНИ