Медичні послуги Насірову нібито повинні надати у США, пише ТСН.

У відповідному документі посадовець наголошує на необхідності післяопераційного лікування – хірургічне втручання він уже переніс у Києві. Журналісти також отримали копію запрошення з Національного інституту діабету США – там готові лікувати українця коштом американського бюджету.

«Лікування фінансується з бюджету Департаменту охорони здоров'я США. Клініка хотіла би щороку оглядати пацієнта з метою контролю за його станом упродовж найближчих 5 років. Участь у дослідженні для пацієнта безкоштовна», - йдеться в цьому документі. 

Взяти коментар у самого Насірова не вдалося – на телефонні дзвінки він не відповідав, а за місцем проживання журналістів не впустили у приміщення. Дещо прояснити погодився хірург Олександр Ларіна, який робив Насірову операцію. Лікар запевняє, що головний фіскал справді потребує подальшої терапії.

«У нас відсутній один фармпрепарат, йод 123 – 122 йод є, а 123 немає. Є відповідні складнощі з виконання протоколу. Була запропонована клініка в Марселі, в Ізраїлі, в США. Ми надіслали звернення і виписки з історії хвороби з кодом оперативного втручання. І першими, хто дав добро і запрошення на це лікування – були США», - переконує медик.

Як відомо, головного українського податківця Романа Насірова підозрюють в участі у газових схемах нардепа-втікача Олександра Онищенка, унаслідок яких державі було завдано збитків на 2 млрд грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ