Комунальні служби Львова продовжують працювати над ліквідацією наслідків негоди у місті. Станом на неділю, 27 червня, більшість повалених дерев у Львові розкрижовано.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

У неділю комунальники почали вивозити поламані гілки та листя. Майже весь електротранспорт відновив свій рух.

За словами заступниці мера міста Ірини Маруняк, бригади з ліквідації наслідків негоди продовжать працювати сьогодні та завтра, 28 червня.

Внаслідок негоди у Львові повалено 485 дерев, з них 397 вже розкрижовано. Також було проведено ремонти на 34 адресах та ліквідовано 47 аварій на мережах зовнішнього освітлення.

На цвинтярях було виявлено 59 повалених дерев, з яких 23 вдалося прибрати. У місті над прибиранням працюють 157 працівників ШРП, 897 працівників ЛКП, 45 одиниць техніки ШРП та 5 одиниць техніки ЛКП.

«Вчора ввечері я об`їжджала місто, можу сказати, що 70% дерев і всіх гілок, листя комунальники забрали. Сьогодні з 6 год ранку працювали комунальники у Галицькому районі на вул. Листопадового Чину, там забирали гілки, стовбури дерев, що впали. Зранку працювали водовозки, порохотяги, люди прибирали прибордюрну частину від пилюки. Зранку все мили, прибирали», - розповіла Маруняк.
Також було проведено ремонт 34 дахів за участі 20 бригад. У понеділок роботи над ремонтом будуть продовжені.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 червня, на Львівщині вирувала сильна злива, було підтоплено 11 житлових будинків, 23 присадибні ділянки, 1 підземна парковка, 3 підвали, 1 підземний перехід, частково пошкоджено 12 дахів. Внаслідок падіння дерева, травмовано 1 особу.

Також у Львові повалені понад 200 дерев, пошкоджені 18 автомобілів, понад пів сотні дахів. З Домініканського собору впала одна велика амфора, а інша під загрозою падіння.

ІА "Вголос": НОВИНИ