Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич узяв участь у роботі сесії Бродівської районної ради та в засіданні депутатської комісії з питань освіти, на яких, зокрема, розглядали питання навчального процесу в Батьківській школі.

У результаті так званої оптимізації навчальний заклад залишився з одним учнем і без учителя.

На сесії з ініціативи голови фракції ВО «Свобода» Володимира Чехута внесли до порядку денного питання про ситуацію в Батьківській школі.

Олег Панькевич наголосив, що проблему закладено на центральному рівні, так званими реформами влади, які передбачають оптимізацію в освіті, а насправді — закриття та зниження ступеню шкіл.

«Результат бачимо на прикладі школи в Батькові, в якому один учень і немає вчителя. Я закликаю місцеву владу, депутатів, освітян знайти шляхи розв’язання проблеми. Бо ні діти, ні батьки не повинні страждати через так звані реформи», — наголосив депутат.

Нагадаємо, що відділ освіти Бродівської РДА проштовхував рішення про закриття школи в Батькові, однак його не підтримала районна рада. За інформацією багатодітної матері, мешканки села Батьків Бродівського району Лесі Піган, влада створює умови, щоб закрити сільську школу. Торік у Батьківській школі вчилося 11 учнів, цього року планувалося дев'ятеро. Але навчатися в школі за індивідуальною формою залишився єдиний учень — син Лесі Піган. 2 жовтня зі школи звільнилися вчителі, дитина ходить у порожню школу.

Громадські активісти зазначають, що на Львівщині очільник освіти Брідщини Микола Сторожук створює усі умови, аби закрити одну зі сільських шкіл району та робиться це з використанням адмінресурсу та тиску.

ІА "Вголос": НОВИНИ