Найстаріша українська англомовна газета Kyiv Post припиняє свою діяльність. В понеділок вранці усій команді оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту.

Це повідомлення з’явилося на сайті Kyiv Post.

«Одного дня ми сподіваємося знову відкрити газету більшу і кращу», - написали в повідомленні.

У ньому вказується, що головний редактор Kyiv Post Браян Боннер звільниться після закриття газети. Водночас в редакції Kyiv Post повідомили, що вранці в понеділок усій команді оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту. Пізніше члени колективу оприлюднили спільну заяву, в якій вказується, що «зранку 8 листопада співробітники Kyiv Post прийшли на роботу, де дізналися, що їх звільнено».

«Ще три тижні тому власник Kyiv Post, одеський забудовник Аднан Ківан, заявляв, що має інші плани – розширити Kyiv Post та запустити україномовне медіа під брендом видання. Тоді ця новина, а також призначення на керівну посаду людини, пов’язаної з власником, стали несподіванкою для редакції. Ми вбачали ризики в обраному Аднаном Ківаном форматі розширення видання та розцінювали це, як втручання в редакційну політику. Спроба колективу зберегти незалежність Kyiv Post викликала супротив власника. Ми вважаємо припинення роботи видання та звільнення колективу розплатою Аднана Ківана. Він офіційно заявив про плани реорганізувати Kyiv Post та перезапустити його вже за місяць з новою командою. Ми вважаємо, що таким чином власник позбавляється незручних, чесних та принципових журналістів», - дослівна заява редакції.

У заяві вказується, що колектив запропонував власнику продати газету або передати торговельну марку Kyiv Post до рук редакції. Проте Ківан не погодився.

Довідково:

«Kyiv Post» — українська найстаріша англомовна щотижнева газета.

Американець Джед Санден заснував її 18 жовтня 1995 р. у Києві, а пізніше створив KP Media для своїх холдингів. Газета, яка вийшла в Інтернеті у 2002 році, служить українським та іноземним читачам, які цікавляться загальними питаннями у політичному, діловому та розважальному сферах. Станом на 2018 рік редакційна колегія налічувала 30 осіб, у тому числі - 23 українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ