Очікувалось, що буде наступ за зразком другої світової війни, але сталось це в інший спосіб і про це вже відверто кажуть і військові. Черговий етап війни розпочався.

Про це в етері телеканалу НТА у Спецефірах розповідає підполковник запасу, військовий експерт, дипломат, консул генерального консульства України у санкт-петербурзі 2017-21 рр. Володимир Гулима.

Пробуючи аналізувати дії супротивника та його спроби пересувати сили в регіон Донбасу гість студії гарно зауважив:

«Думати за супротивника, це така не дуже вдячна справа, тим більше якщо супротивник росія, дії якої не піддаються жодній логіці, жодному розумінню. Часто звертаючись до таких дій, які й ведуть її до краху. Але нічого не очікуваного, нічого сучасного, нічого суперового на наше щастя російські війська не демонструють. Продовжуються звичні вже лобові атаки, щось намагаються маневрувати, але наші військові вже давним-давно вивчили всі ці імовірні маневри. Грубо кажучи ворога очікує дуже багато сюрпризів, про які ми їх попереджати не будемо».

Чи насправді сьогодні війська супротивника демотивовані та знесилені, те ще питання. Не зважаючи, що в один голос про це говорять західні експерти. Тому не слід очікувати гострих та запеклих боїв найближчим часом.

«Я б на це не дуже сподівався, тому що демотивовані це хороше слово, але у кого яка мотивація? Якщо ми боронимо свою землю, захищаємо своїх дітей, жінок, свої цінності життєві, то вони сюди приїхали грабувати, насилувати, знищити нас як таких. Цього вони не приховують. І присвоєння звання гвардійської 24 мотострілецькій бригаді, яка відзначилася всіма цими воєнними злочинами про які уже увесь світ знає. Це все каже про те, яка у них мотивація. А вже як вони будуть воювати...», - говорить Гулима.

Окрім того вартує звернути увагу, що у більшості своїй військові окупанти не є представниками слов’янських народів, а це саме ті пригнічені народи, які віками нарощували свою злість на слов’ян і оскільки вони не можуть чинити такі беззаконня на території рф, то їм надали таку можливість на українських територіях.

Важливим елементом у процесі ведення війни є довіра громадян до влади. Часом надіючись до останнього на краще, мешканці небезпечних районів не лише наштовхують себе на смертельну небезпеку, але й відволікають цим військових, які перемикаються на гуманітарні місії, замість оборонних дій.

Треба нам українцям більш відповідально ставитись до закликів державної влади, треба довіряти, якщо кажуть робити ті чи інші дії, то це виходить від загальної обстановки від того, що є оцінки, як ця чи інша ситуація може розвиватися. І люди, які не дослуховуються до вказівок влади створюють додаткове навантаження та додаткові перепони, щоби виконувати завдання за призначенням», - звертає увагу військовий експерт.

Продовжується обстріл Харкова і яка ситуація в регіоні сьогодні знають усі. Інформація, яку доводить Генштаб і речники, вона збігається і є правдивою і відповідає дійсності. В цьому суттєва перевага України у процесі ведення бойових дій.

«Успіх оборони завжди залежить від того, як сторона, яка обороняється визначить напрям головного удару. І російська сторона намагається внести якісь обманювальні рухи, щоби ми зробили помилкові висновки, але це передбачувані їх зусилля», - розповідає також пан Володимир.

Говорячи безпосередньо про ракетний удар, що відбувся на Львів учора насамперед існує дві думки чи це «гра м’язами» і спосіб показати, що можуть стріляти і по мирному Львову, чи все ж це неякісні карти та випадкове влучання у цивільний об’єкт.

«Нєпобєдімая і лєгєндарная виявилась не зовсім такою і боєприпаси їхні летять по картах, які були ще зняті, напевно в 40-х роках. Ракета вона не керується в польоті, їй задають координати перед пуском», - підтверджує Гулима.

Напередодні великодніх свят слід розуміти, що небезпечними будуть усі дні, доки не буде інформації, що ми перемогли у цій війні. Наш захід викликає особливу ненависть у ворога за свою віру, побожність, дотримання заповідей Божих. Це показує справжнє лице ворога. А нам треба боротись за справедливість і свою рідну землю.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ