Російські окупаційні війська намагаються штурмувати позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку.

Наразі загрози оточення міста немає. Про це під час телемарафону заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За словами посадовця, оточення українським воїнам не загрожує, адже є шляхи відходу до одного із населених пунктів, розташованого поблизу.

На жаль, рашисти контролюють частину Сєвєродонецька. Збройні сили України намагаються давати відсіч російським загарбникам.

Ще кілька днів тому орки звітували, що захопили місто. Гайдай наголосив, що насправді це не так. У Сєвєродонецьку залишаються українські військові, які не дозволяють московитам вільно просуватися територією.

Керівник ОВА зазначив, що в планах у загарбників – зачистити села, розташовані поблизу Сєвєродонецька. До операції залучать батальйон солдат. Також підтягують важке озброєння типу «Сонцепьок». Орки мають намір випалювати ЗСУ разом із цивільним населенням.

Довідка: «Сонцепьок» - це російські важкі вогнеметні системи залпового вогню калібру 220-мм. Орки мають змогу вести вогонь із них запалювальними або термобаричними боєприпасами. Система дозволяє спалювати будівлі, руйнувати споруди, знищувати людей, автомобільну та легкоброньовану техніку.

Як писав «Вголос», окупанти відкривають вогонь по територіях, які самі ж окупували. Очевидно, що роблять це для картинки роспропаганди.

Також ми повідомляли, що бійці росгвардії відмовилися повторно їхати воювати в Україну та назвали причину.

Додамо, що вночі російські орки завдали ракетний удар по Донецькій області. На жаль, є багато загиблих та поранених.

ІА "Вголос": НОВИНИ