Загроза наступу на Україну з Білорусі справді зросла і за логікою, такий наступ можливий хоча б з двох військово-політичних причин.

Про це член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін розповів у інтерв’ю «Радіо НВ».

За його словами, у Білорусі з’явився намір створити ударне угруповання для наступу.

«Зараз загроза підвищилася. Це видно по деяких маркерах (є таке поняття у розвідувальній лексиці). Є певні рухи, дії, за якими можна визначити, чи противник готується до створення ударного угруповання. Частина цих маркерів вже з’явилася. Можна говорити про те, що намір створити ударне угруповання там з’явився. Принаймні, противник це демонструє», – розповів нардеп.

Водночас він зазначив, що наразі важко сказати – чи це відволікання уваги, чи це справді підготовка до масштабного наступу.

«Але я знаю, що ця ситуація перебуває у фокусі уваги і головкома, і Генштабу, і Ставки верховного головнокомандувача, і РНБОУ. І, зрозуміло, що до цього готуються. Бо справді, в Білорусі відбуваються певні рухи», – додав Рахманін.

Нагадаємо, війна, яку президент Росії Володимир Путін розв'язав проти України, призвела до дестабілізації енергетичних ринків та ланцюгів постачання у всьому світі.

ІА "Вголос": НОВИНИ