Нова зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і глави МЗС Росії Сергія Лаврова може відбутися через тиждень-два. Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу запевнив, що Анкара робить усе можливе для цього.

Про це повідомляє NTV.

«Зараз ми намагаємося звести разом міністрів закордонних справ України та Росії. Вчора ми надіслали повідомлення міністрам закордонних справ Росії Сергію Лаврову і міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі. Обидві сторони сказали, що хотіли б приїхати, коли вони будуть готові. Точну дату назвати не видається можливим. Сказали, що може бути зустріч через тиждень-два», - зазначив Чавушоглу. 

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в східних регіонах українські бійці дають гідну відсіч ворогові і прекрасно «ведуть вогонь у відповідь».

Вчора на Донбасі ЗСУ накрили артилерією величезне скупчення техніки розміром у кілька десятків одиниць і штаб кадирівців. Кількість втрат ворога в результаті цієї атаки Гайдай не озвучив.

Очільник області також інформує, що зараз чітко спостерігається перекидання техніки окупантами в східні регіони України. А поки триває передислокація, росіяни більш активно обстрілюють мирні поселення. За словами Гайдая, на Донбасі працюють авіація, артилерія і міномети, застосовуються важкі калібри. Населені пункти обстрілюються «з усього, що є».

Як писав «Вголос» на Донеччині через обстріли російських загарбників за минулу ніч були поранені 11 мирних мешканців, серед яких чотири дитини.

ІА "Вголос": НОВИНИ