Львів'янці Неонілі Мамедхановій, яка під супровід російської музики відзначала своє повноліття прямо на меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні, загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі. Кримінальне провадження відкриють й на подруг дівчини, які були присутні під час дійства.

У відділі комунікації поліції Львівської області «Вголосу» повідомили, що станом на сьогодні вже встановлено особи усіх п’ятьох учасниць інциденту. Наразі триває перевірка та вирішується питання про кримінальне провадження.

Якщо вину учасниць буде доведено, то їм загрожує обмеження волі від трьох до п’яти років за статтею 297 Кримінального кодексу України ст..2 «Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою України агресором, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті».

Нагадаємо, 3 липня, львів'янка Неоніла Мамедханова вирішила гучно "відгуляти" своє 18-річчя на меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні. Іменниця та її подруги влаштували танці під російську музику прямо на місці, встановленому для вшанування учасників Революції Гідності. Відеозаписи з святкування дівчата виклали у соцмережу Instagram.

ІА "Вголос": НОВИНИ