Рішення оголосив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

Про це стало відомо з виступу генсека НАТО.

НАТО на тлі повномасштабного вторгнення РФ до України значно підвищить свої збройні сили на східному фланзі Альянсу, які будуть в найвищій ступені готовності. Вони будуть із завчасно розгорнутим обладнанням і постачанням.

«Ми значно підвищимо свої збройні сили на східному фланзі Альянсу, які будуть в найвищій ступені готовності. Вони будуть із завчасно розгорнутим обладнанням і постачанням. У повітрі ми збільшимо кількість наших літаків і зміцнимо нашу ППО. На морі ми будемо мати ударні групи авіаносців, підводні човни й значну кількість кораблів в бойовій готовності. Ми також зміцнимо нашу кібербезпеку», - сказав Столтенберг.

Крім того, країни-члени НАТО на саміті вирішили створити чотири додаткові багатонаціональні бойові групи.

Їх розмістять на території Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини.

«Ці бойові групи доповнять чотири наявних у країнах Балтії та Польщі. Тепер ми маємо 8 багатонаціональних бойових груп НАТО, від Балтійського до Чорного моря. По всій Європі знаходиться 100 тисяч військових США. Також є 40 тисяч під безпосереднім керівництвом НАТО», – заявив Столтенберг.

 Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що у найближчі 15 днів вирішиться хід російського вторгнення в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ