Напередодні зустрічі Росія-НАТО в Брюсселі генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг повторив, що НАТО не піде на жодні компроміси з Росією щодо питання членства України.

Як пише "Європейська правда", про це Єнс Столтенберг заявив перед початком Комісії Україна-НАТО, яка сьогодні відбувається в Брюсселі. 

«Ми дуже чітко заявляли, що ми не підемо на компроміс щодо права жодної держави у Європі обирати свій власний шлях, у тому числі щодо безпекових домовленостей, частиною яких вона хоче бути. Тому фундаментальним є непорушення цього принципу», - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що лише Україна та 30 союзників НАТО мають право вирішувати, коли Україна буде готовою до членства. 

Столтенберг зазначив, що НАТО відданий своєму рішенню, ухваленому на Бухарестському саміті у 2008 році, згідно з яким Україна у майбутньому може стати членом НАТО. 

«Ми зберігаємо відданість цьому рішенню, і ми допомагаємо Україні рухатися до членства, імплементуючи реформи», - зазначив генсек.

Додамо, на 12 січня заплановане проведення Ради Росія-НАТО, яку генсек Єнс Столтенберг скликав після висунення Кремлем так званих «гарантій безпеки» і вимоги нерозширення НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ