Про це повідомляє прес-служба військової частини Нацгвардії України у Facebook.

«У зв'язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим чергування церковних об'єктів», – йдеться у повідомленні.

Нацгвардійці також взяли під посилену охорону «Запорізьку січ» разом з козацьким храмом Пресвятої Борогодиці (УПЦ КП). Правоохоронці хочуть попередити можливі підпали важливих історичних пам'яток.

«Метою служби гвардійців є недопущення скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під'їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були несумісні з життям. Хлопчик помер, його поховали у вівторок, 2 січня.

Священик Московського патріархату під час церемонії поховання відмовився відспівувати дитину через те, що хлопчик був хрещений в Київському патріархаті. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі Іонна Кронштадтського, але там перед ними просто зачинили двері. Обурені діями священиків Московського патріархату запоріжці вчора, 5 січня, несли під церкви цієї конфесії дитячі іграшки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ