10 березня 2021 року націоналісти зберуться біля Офісу президента, де оголосять вимогу включити до переліку на обмін кримського свободівця Олега Приходька, якому окупанти присудили 5 років ув‘язнення за те, що він українець.

Про це поінформували у пресслужбі ВО «Свобода».

«Оскільки Олег отримав вирок, він може бути внесеним у списки на обмін (Московія, на відміну від України, обмінює тільки засуджених). Тож сьогодні о 17:30 на вул. Банковій біля Офісу президента вимагатимемо негайної реакції української влади», - зазначено у повідомленні націоналістів.

"Свобода» закличе Зеленського обміняти Олега Приходька

Довідка:

Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної «адміністрації» викрали та ув’язнили побратима тільки за те, що він є свободівцем, тримав вдома свободівський прапор, портрети Бандери й Шухевича. У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру «смертників». Сьогодні у побратима значні проблеми зі здоров’ям. Майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Кремль звинувачує Олега у «тероризмі», обґрунтовуючи звинувачення статтями про Бандеру із російської Вікіпедії.

Раніше ми інформували:

ІА "Вголос": НОВИНИ